Generelt / Yleistä

Laiska bloggaaja huomaa olleensa ahkera!

Blogini on jo hetken aikaa viettänyt hiljaiseloa. Syytän tästä edelleen uutta työtäni, joka vie yhä siinä määrin aikaa ja energia, että työpäivän jälkeen paukkuja ei enää riitä blogin päivittämiseen. Olen kuitenkin lukenut viime aikoina paljon hyviä kirjoja, joten odotan jo innolla pääseväni takaisin aktiivisen bloggauksen pariin ja hehkuttamaan löytöjäni.

Ajattelin kuitenkin tässä välissä kurkistaa vielä pikaisesti viime vuoteen ja siihen mitä kaikkea täällä blogissa on puuhattu vuonna 2014.

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

 

Viime vuoden pääteema täällä blogissani oli tietenkin Tove Janssonin 100-vuotisjuhla. Luin paljon sekä Janssonin itsensä kirjoittamia kirjoja että hänestä kirjoitettuja elämäkertoja. Vierailin Muumi-konsertissa Oslossa, Tove-näyttelyssä Helsingissä sekä Muumilaaksossa Tampereella. Lukulampussa julkaistiin kirjoittamani juttu suhteestani Tove Janssoniin ja syksyllä pidin Oslossa Wikipedian, Suomen suurlähetystön ja Suomalais-norjalaisen kulttuuri-instituutin järjestämässä tilaisuudessa tunnin mittaisen esitelmän Tovesta (norjaksi!). Lisäksi otin osaa Bokbabbelin Jessican organisoimaan Tove-maratoniin sekä päivitin FB-sivua, jonne keräsin muiden kirjabloggareiden Tove-aiheisia bloggauksia. Vaikka juhlavuosi onkin ohi, tulen varmasti jatkamaan Toven parissa myös tästä eteenpäin. Niin monta kirjaa on vielä lukematta ja bloggaamatta!

Bilde/Kuva: © Moomin Characters™ / http://tove100.fi

Bilde/Kuva: © Moomin Characters™ / http://tove100.fi

 

Mitäs muuta viime vuonna tuli tehtyä? Tammikuussa emännöin Kuopus-äänestystä, helmikuussa avasin blogille oman Instagram-tilin, syyskuussa otin osaa Pakolaisavun Lukuhaasteeseen ja lokakuussa pidin päivän mittaisen lukumaratonin, jonka aikana luin “Sofian maailman”. Hieman bloginkin teemaa sivuten, tyttäreni aloitti opiskelemaan suomea etäkoulu Kulkurissa ja minä aloitin Oslon Suomi-koulun opettajana. Fani-rintamalla tapasin Kjell Westön Oslon Litteraturhusetissa.

BlogistanianKuopusPVM

Viime vuonna blogini mainittiin melko ahkerasti myös lehdissä. Maaliskuussa annoin haastattelun norjalaiseen Under dusken -lehteen, toukokuussa Hämeen Sanomiin ja joulukuussa Imageen. Lisäksi kirjoitin 3 vieraskynä-juttua Lukulamppuun ja yhden norjalaiselle NUBB-sivustolle. Erityisesti Lukulampun juttu kaksikielisyydestä herätti paljon keskustelua. Muutenkin kaksikielisyys-postaukset ovat olleet suosittuja, joten luulen, että niitä tulee blogiini jatkossa yhä enemmän.

Kuva: Image-lehti 11/2014

Kuva: Image-lehti 11/2014

 

Loppuvuoden kiireiden vuoksi tuntui, että viime vuosi oli blogirintamalla jotenkin erityisen hiljainen, mutta kun tätä koontipostausta katsoo, niin tajuaa, että melko tiiviisti sitä on tullut häärättyä kielen ja kirjallisuuden parissa koko viime vuosi!

Kuva: Pakolaisapu

Kuva: Pakolaisapu

 

Jos jokin jäi viime vuodesta harmittamaan niin se, että en kirjoittanut tarpeeksi usein norjaksi. Haluaisin blogini kautta lisätä ihan oikeasti norjalaisten tietoisuutta suomalaisesta kirjallisuudesta, mutta tavoitteen saavuttaminen vaatisi kyllä entistä ahkerampaa päivittämistä norjaksi. Ja juuri nyt, näillä resursseilla se ei valitettavasti ole mahdollista. Puhun ja kirjoitan päivätyössäni norjaa ja siksi vapaa-ajalla on ihana paeta suomenkielisten kirjojen ja blogien pariin. Mutta ehkä vuoden 2015 haasteeni voisi olla kirjoittaa blogiin edes himppusen useammin norjaksi…

 

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

 

Muita vuoden 2015 haasteita on tietenkin Elämäkertahaaste, johon on ilmoittautunut mukaan jo melkoisesti bloggareita. Ja lisää mahtuu! Haasteella on myös oma FB-ryhmä, joten tulkaahan mukaan muutkin kuin kirjabloggarit! Olen itse jo hamstrannnut kotini täyteen toinen toistaan kiinnostavia elämäkertoja. Saa nähdä montako noista ehdin tämän vuoden aikana lukea ja blogata…

Elämäkertahaaste

 

Lisäksi haluaisin kirjoittaa blogiini yhä enemmän kaksikielisyydestä, Oslon kirjallisista paikoista, Henrik Ibsenistä ja monesta muusta kiehtovasta teemasta. Ja toivottavasti pääsisin tänä vuonna taas Helsingin kirjamessuille! Haaveita ja suunnitelmia siis riittää, saa nähdä miten paljon riittää aikaa ja energiaa. Mitään en lupaa, mutta kaikkeen olen valmis! Tästä tulee varmasti hieno kirjallinen vuosi!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.