100 år med finsk lyrikk / Dikt / Finland 100

100 år med finsk lyrikk

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Som noen av dere kanskje vet, fyller Finland 100 år i år. Finland ble selvstendig i 1917, og i år skal vi finner feire denne milepælen på mange forskjellige måter, både i Finland og i utlandet, det betyr også her i Norge! På denne videon forteller den finske ambassadøren Erik Lundberg litt mer om de offisielle planene for i år.

Det er sannsynligvis ingen overraskelse at for meg er det viktigste og kjæreste med Finland det finske språket og kulturen. I tillegg til romaner og noveller leser jeg hele tiden mye poesi, men det har jeg ikke presentert så mye her i bloggen, fordi svært få finske dikt oversettes til norsk. Det er veldig synd, men heldigvis leser dere nordmenn “flytende svensk”! Så nå har jeg bestemt meg for å presentere for dere finske dikt skrevet eller oversatt til svensk! Det betyr at hele året 2017 skal vi feire finsk lyrikk her i bloggen min, og gjennom året vil jeg presentere dere for 10 finske diktere, en for hvert tiår av selvstendighet. Det blir selvfølgelig bare en liten del av den fine og bredde finske lyrikken, men vi må begynne et sted.

Følg med og la oss feire Finland og poesien sammen!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.