Blogistanian palkinnot

Kirjabloggaajat valitsivat vuoden 2018 parhaat kirjat

Kirjabloggaajat valitsivat vuoden 2018 parhaat kirjat 

Suomalaiset kirjabloggaajat ovat jälleen äänestäneet vuoden parhaista kirjoista. Avoin verkkoäänestys järjestettiin 24. helmikuuta, ja siihen osallistui yli 30 bloggaajaa. Ehdokkuuksia sai yhteensä 167 kirjaa Blogistaniankirjallisuuspalkintojen neljässä eri kategoriassa. Bloggaajat antavat ääniä kotimaisille kirjoille Finlandiassa, käännöskirjoille Globaliassa, lasten- ja nuortenkirjoille Kuopuksessa ja tietokirjoille Tiedossa.   

Vuoden parhaaksi kotimaiseksi kaunokirjaksi äänestettiin Olli Jalosen Taivaanpallo (Otava). Toiselle sijalle tuli Minna Rytisalon Rouva C. (Gummerus) ja kolmanneksi Saara Turusen Sivuhenkilö (Tammi).

Globalia-palkinnon voitti yhdysvaltalaisen Elizabeth Stroutin Nimeni on Lucy Barton (suom. Kristiina Rikman, Tammi). Toiselle sijalle äänestettiin  kanadalaisen Rachel Cuskin romaani Ääriviivat (suom. Kaisa Kattelus, S&S) ja kolmanneksi tuli yhdysvaltalaisen Lucia Berlinin novellikokoelma Siivoojan käsikirja II – Tanssia ruusuilla(suom. Kristiina Drews, Aula & Co).

Kuopus-palkinnon ensimmäisen sijan jakavat tasaäänin Magdalena Hain Kolmas sisar (Otava) ja Maria Turtschaninoffin Maresin voima (suom. Marja Kyrö, Tammi), kolmanneksi eniten ääniä sai Sarah Crossanin Yksi (S&S, suom. Kaisa Kattelus). 

Tieto-palkinnon voitti Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin (Otava). Toiseksi eniten ääniä sai Michelle Obaman omaelämäkerta Minun tarinani (suom. Ilkka Rekiaro, Otava) ja kolmannelle sijalle tuli Maggie Nelsonin Argonautit (suom. Kaijamari Sivill, S&S). 

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot nostavat esille kirjabloggaajien arvostamia teoksia. Suomalaiset kirjablogit julkaisevat vuosittain tuhansia kirja-arvioita, jotka tavoittavat satojatuhansia lukijoita. Kirjablogeja pitävät sekä lukuharrastajat että kirja-alan ammattilaiset. Äänestys on epäkaupallinen ja järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Voittajat palkitaan Keskustakirjasto Oodin Kirjataivaassa 13.3.2019 klo 18:00. 

LISÄTIETOJA: 

Blogistanian​ Finlandia:

Tuntematon lukija -blogi

Blogistanian Globalia: Kirjamies -blogi

Blogistanian Kuopus: Yöpöydän kirjat -blogi

Blogistanian Tieto: Hannan kirjokansi -blogi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.