Kaksikielisyys ja ulkosuomalaisuus

Etäkoulu Kulkuri

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuusivuotias tyttäreni menee syksyllä kouluun ja minä päätin, että samaan syssyyn aloitamme myös suomen opiskelun etäkoulu Kulkurin kautta. Täkäläisessä Suomi-koulussa olemme käyneet jo vuoden, mutta tunnit ovat niin harvoin (1-2 kertaa kuussa), että haluan panostaa opiskeluun myös täällä kotona.

Kulkurissa ulkosuomalainen lapsi voi suorittaa kotikouluna vaikka koko suomalaisen peruskoulun, mutta me päätimme keskittyä vain suomen kielen opintoihin. Tilasin jo kesän alussa ensimmäisen luokan oppikirjat ja opettajan oppaat ja tunnit aloitimme viime viikolla. Ja täytyy myöntää, että olin todella vaikuttunut tuosta Kulkurin tarjoamasta opettajan oppaasta! Olen vuosien varrella työskennellyt lasten parissa paljon, mutta minulla ei kuitenkaan ole pedagogista koulutusta. Opettajan oppaassa on kuitenkin selitetty kaikki pienintä yksityiskohtaa myöten. Lukujärjestyksen ja etenemistahdin perhe saa päättää itse, mutta tunnin rakenne ja tehtävät on esitetty kädestä pitäen. Tämän oppaan avulla opettaminen on vanhemmalle todella helppoa ja motivoivaa!

Ainakin näin alussa opiskelu näyttää olevan motivoivaa ja hauskaa myös lapsen mielestä. Oma tyttäreni ei osaa vielä itse lukea, mutta tuntee kirjaimia ja osaa monia tehtäviä hienosti. Näyttää siltä, että tämän kotikoulun avulla sekä minä että lapseni saamme molemmat mukavasti onnistumisen kokemuksia!

Suomen kieli ja kaksikielisyys ovat tulevana syksynä elämässäni muutenkin pinnalla. Kerron lisää myöhemmin ja jaan kotikoulukokemuksiamme, myös niitä vastaan tulevia haasteita, taas toiste. Hyvää elokuuta kaikille!

4 thoughts on “Etäkoulu Kulkuri

  1. Mahtavaa, meillä tähän on vielä hetki aikaa, mutta jo nyt on mietittänyt miten saan meidän muksuille opetettua kielen kunnolla. Nythän se on siis helppoa, mutta kun päästään kirjoittamisen opetteluun asti niin omat rahkeeni eivät varmasti riittäisi – yksinäni siis. Tämän pistän siis muistiin! 🙂

  2. Pingback: Laiska bloggaaja huomaa olleensa ahkera! | Les! Lue!

  3. Pingback: Kulkuri – koulusi maailmalla | Les! Lue!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.