Kirjallinen Oslo

Kirjallinen Oslo – Outland-kirjakauppa

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Klonkku tervehtii tulijoita. Kuva: Reeta / Les! Lue!

Blogini Kirjallinen Oslo -sarja jatkuu jälleen! Sarjan kymmenessä edellisessä osassa olemme esitelleet Oslon kirjallisia nähtävyyksiä aina pääkadun Ibsen-sitaateista Oslon Kirjallisuustaloon. Oslolaisista kirjakaupoista olemme tähän mennessä tutustuneet kahteen: pieneen ja persoonalliseen, jatkuvan lopetusuhan alla elämään Tronsmoon sekä uuteen, jättikokoiseen Eldoradoon. Tällä kertaa esittelemme jälleen yhden tutustumisen arvoisen kirjakaupan Oslon keskustassa.

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kokonainen hylly omistettu Terry Pratchettille. Kuva: Reeta / Les! Lue!

Outland on jokaisen fantasian-, scifin- ja mangan-ystävän paratiisi. Mielenkiintoinen kirjakauppa sijaitsee aivan keskustassa, Oslon pääkadun Karl Johans gaten sivukadulla, osoitteessa Kirkegata 23. Et voi erehtyä paikasta, sillä kaupan ovella vartioi kaksi jättimäistä Lego-ukkoa. Sisempää kaupasta löytyy lisää erilaisia patsaita, mm. ihmisen kokoinen Klonkku.

Outland on suuri, kahteen kerrokseen sijoittuva kirjakauppa, sarjakuvakauppa ja pelikauppa. Kaupasta löytyy sarjakuvia maailman joka laidalta, laaja valikoima scifi-klassikoita ja ihan varmasti jokaisen fantasia-sarjan jokaikinen osa. Sekä tietenkin suurin joukoin mitä ihmeellisimpiä tavaroita, joista osan käyttötarkoitusta ja taustaa voin vain arvailla. Todellinen kirja- tai pelinörtin märkä päiväuni siis.

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Tintti-sarjakuvia Tintti-raketissa. Kuva: Reeta / Les! Lue!

Outland sijaitsi muutama vuosi sitten Oslon rautatieasemalla ja silloin sen ympärillä notkui jatkuvasti kymmenestä viiteentoista nuorta japanilaishenkisissä asuissaan. Joskus vaikutti siltä, että nuoret olivat muuttaneet asumaan kirjakaupan vierelle, sen verran omistajan elkein he levittelivät maahan eväitään ja lautapelejään. En tiedä hengaako sama porukka kaupan ympärillä vielä nytkin, kun kauppa on siirtynyt rautatieasemalta pois, mutta ainakin paikka on aina täynnä värikkäästi pukeutuvia ihmisiä, meluavia lapsiperheitä ja jurottavia rasvatukkaisia nuorukaisia.

Tästä kirjakaupasta löytyy tosiaan jotakin jokaisen alakulttuurin makuun. Itse hamstraan Outlandista lähinnä sarjakuvia, hauskoja lahjoja ja tietenkin Legoja. Kaupasta voi nimittäin ostaa Legoja hauskasti yksittäiskappaleina. Värikkäiden Legojen poimiminen lokeroista on vähintään yhtä hauskaa kuin irtokarkkien ostelu ja paljon terveelisempää!

Täällä vierailua suosittelen ihan jokaiselle, joka on joskus innostunut yhdestäkään kirjasta, sarjakuvasta, TV-sarjasta, lautapelistä tai legojen rakentamisesta. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen keidas!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Jättiläismäiset Lego-ukot vahtivat sisäänkäyntiä. Kuva: Reeta / Les! Lue!

 

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Haluaisitko huumorikirjoja, sarjakuvia, scifiä tai… kenties Batmobilen? Kuva: Reeta / Les! Lue!

 

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kaupasta löytyy hyllymetreittäin pirteän värisiä Legoja, joita voi ostaa kuin irtokarkkeja. Kuva: Reeta / Les! Lue!

 

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Outlandista löytyy kattavasti myös Tove ja Lars Janssonin tuotantoa. Kuva: Reeta / Les! Lue!

 

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kaupassa myydään myös Harry Potter -taikasauvoja ja muuta Tylypahka-krääsää. Kuva: Reeta / Les! Lue!

 

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Totoro ja My Little Pony päivystävät kirjahyllyjen päällä. Kuva: Reeta / Les! Lue!

5 thoughts on “Kirjallinen Oslo – Outland-kirjakauppa

  1. Pingback: Kirjabloggaajien joulukalenteri, luukku 20 | Les! Lue!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.