Elämäkertahaaste

Elämäkertahaasteen toinen minihaaste

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

On Elämäkertahaasteen toisen minihaasteen vuoro! Tällä kertaa kirjoja pitää lukea vain kaksi ja haastekin jatkuu aina elokuun loppuun asti, joten aikaa on koko pitkä kesä, tulkaahan mukaan! Säännöt ovat kuitenkin hieman kimurantit, kannattaa lukea tarkkaan.

Tehtävä:

Lue elokuun loppuun mennessä kaksi elämäkertaa / muistelmaa ihmisistä, joista…

– toinen on nainen, toinen mies

– toinen yhä elossa oleva henkilö, toinen jo kuollut

– toinen suomalainen, toinen ulkomaalainen

– toinen ammatiltaan taiteilija, toinen jotakin muuta (Edit. Taiteilijaksi lasketaan siis kuvataiteilijat, kirjailijat, muusikot, tanssijat, näyttelijät… Eli sen toisen on oltava esim. poliitikko, urheilija, tutkija tms.)

 

Voit siis itse päättää kuinka yhdistelet sääntöjä. Jos toinen elämäkerta kertoo kuolleesta suomalaisesta naistaiteilijasta, tulee toisen siis kertoa yhä elävästä ulkomaalaisesta miehestä, joka ei ole taiteilija. Tai jos toinen kertoo suomalaisesta yhä elossa olevasta miestaiteilijasta, tulee toisen kirjan kertoa jo kuolleesta ulkomaalaisesta naisesta, joka on ammatiltaan jotakin muuta kuin taiteilija.

Hih, meneekö vaikeaksi? Kuka lähtee kokeilemaan?

Luettuasi kirjat, kirjoita niistä blogiisi, haasteen FB-sivulle tai tänne blogin kommenttiosioon ja jos ehdit lukea molemmat kirjat sääntöjen mukaan aikana 16.5.-31.8. olet mukana 25€ arvoisen kirjalahjakortin arvonnassa!

Onnea matkaan!

20 thoughts on “Elämäkertahaasteen toinen minihaaste

 1. Kivaa Paula, mukaan vaan! 🙂

  Mai Laakso, nuo linkkaamasi jutut eivät sovi tämän kertaiseen minihaasteeseen, koska mukava ovat vain kirjat, jotka on luettu välillä 16.5.-31.8. ja nuo olet ilmeisesti lukenut jo alkuvuodesta. Mutta koko vuoden haasteessa ne voivat toki olla mukana. 🙂

 2. Lähden miniin mukaan. Toisena Sophia Loren: Eilen, tänään, huomenna ja pariksi Werner Holmbergin tai Karl Emanuel Janssonin sen perusteella, kummasta löydän elämäkerran.
  Olenkos tulkinnut säännöt oikein?

  • Eikös tossa ole kaikki esimerkit taiteilijoita? Huomaa edit. tuolla säännöissä: “Taiteilijaksi lasketaan siis kuvataiteilijat, kirjailijat, muusikot, tanssijat, näyttelijät…” Eli sen toisen pitäisi olla poliitikko, urheilija, tutkija tms.

  • Joo, ihan oikein. 🙂 Tosta vähän keskusteltiin facebook-ryhmässä, että lasketaanko Knasun kirjat muistelmiksi vai ns. kaunokirjallisuudeksi, mutta mun mielestä jokainen saa itse päättää miten haluaa sen luokitella.

 3. Mukana, ekana kirjana Antti Heikkisen Risainen elämä, Juice Leskinen. Toinen kirja tulee siis olemaan ulkomaalaisen yhä elossa olevan naisurheilijan/poliitikon/tutkijan tms. Elämäkerta/muistelmat.

 4. Pingback: Taas mennään! | Les! Lue!

 5. Pingback: Arne Næss | Les! Lue!

 6. Pingback: Minihaasteen lahjakortin arvonta to 3.9. | Les! Lue!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.