Yleistä

Taas mennään!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Hupsis, blogin kesäloma venähti yli kahden kuukauden mittaiseksi! Totta puhuakseni kävin kesäloman aikaan melkoista sisäistä vääntöä siitä pistänkö blogini oikein pidemmällekin tauolle. Viime aikoina elämässä on ollut melkoisesti kaikenlaista kiirettä ja silti samaan aikaan voimakas tunne siitä, että elämää pitäisi nimenomaan rauhoittaa ja hidastaa. Mietin pitkään olisiko nyt aika pitää kunnon blogiloma ja palata kehiin vaikka vuoden päästä, kunnolla levänneenä. Mutta samaan aikaan tykkään bloggaamisesta niin valtavasti, että päätin sitten kuitenkin jatkaa. Samaan epätasaiseen bloggaustahtiin kuin tähänkin asti.

Mitäs kirjallista tähän kesään on sisältynyt? Yllättävän vähän lukemista. Olin alkukesästä sen verran uuvuksissa, että kaipasin lepoa myös lukemisesta. Olen kuitenkin lukaissut muutaman kevyen romaanin. Nyt tuntuu, että selviän jo hieman painavammastakin tekstistä ja parhaillaan luen Kazuo Ishiguron “Silmissä siintävät vuoret”-kirjan viimeisiä sivuja. Olen muuten entistäkin vakuuttuneempi siitä, että Ishiguro on ehdottomasti lempikirjailijoitani! Niin hienovaraista ja viisasta tekstiä! Suosittelen!

Heinäkuussa vierailin muuten elämäni ensimmäisen kerran Naantalin Muumimaailmassa ja tykästyin paikkaan kovasti. Päivä oli melko viileä ja olimme paikalla heti ovien avauduttua, joten saimme nauttia Muumimaailmassa muutaman hyvin rauhallisen ja leppoisen tunnin. Pääsin melkein yllättäen ihan oikeasti muumitunnelmiin, erityisesti riippumatto-metsässä lojuessani. Olin myös iloisen yllättynyt siitä miten muumimaisia taloja ja paikkoja Muumimaailmasta löytyi. Kaikki oli tunnelmallista ja melko aidon tuntuista, ei lainkaan muovista ja krääsämäistä. Sen sijaan Muumilaakson asukkaat, pukuihin pukeutuneet muumit ja hemulit olivat melkoinen pettymys. Muumiteatterin esitykset olivat jopa kiusallisen huonoja. Tuntui omituiselta, että kun miljööseen ja tunnelmaan oli muuten panostettu, niin itse muuminäytelmät ja -hahmot olivat nolottavan kökköjä. Muumitanssiesityskin oli pelkkää huojumista musiikin tahtiin. Eikö Muumimaailmalla tosiaan ollut varaa palkata kesän alussa koreografia tai ohjaajaa esityksiä suunnittelemaan? No, noita itse hahmoja lukuunottamatta paikasta jäi hyvä fiilis ja oma 7-vuotiaammekin oli juuri sopivassa iässä. Kaikkialle pääsi ja ylsi, mutta mikään ei ollut vielä liian lapsellista.

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kotona taas olemme jälleen kerran tyhjentäneet kirjahyllyjä. Yksi kokonainen hylly poistui asunnosta ja siinä aiemmin majailleita kirjoja olen jaellut ympäriinsä kaikkiin ilmansuuntiin. Moni lempikirja lähti eteenpäin, mutta sellaista se on. Pakko raivata tilaa uusille.

Muistuttelenpa samalla, että elokuun lopussa sulkeutuu Elämäkertahaasteen toinen minihaaste. Itse en ole vielä lukenut noita haasteen vaatimaa kahta elämäkertaa, mutta vielähän tässä on pari viikkoa aikaa…

Säät ovat olleet Oslossa tänä vuonna valitettavasti aivan yhtä huonot kuin Suomessa. Tällä viikolla olemme kuitenkin saaneet nauttia useammasta kesäisestä päivästä. En siis vielä toivota syksyä tervetulleeksi, mutta aloitan kuitenkin tässä ja nyt blogini syyslukukauden. Tervetuloa mukaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.