Lue lukutaitoa / Yleistä

Lue lukutaitoa -kampanja!

Kuva: Suomen Pakolaisapu

Kuva: Suomen Pakolaisapu

Entä, jos et osaisikaan lukea? Lukeminen ei ole vain iloa, nautintoa ja lohtua, se on ennen kaikkea ihmisoikeuskysymys. Siksi me suomalaiset kirjabloggaajat päätimme lukea viikon ajan Lukutaitokampanjan hyväksi ja haastamme myös kaikki blogiemme lukijat mukaan!

Maailmassa on lähes 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja vain kolmanneksella lapsista on mahdollisuus käydä koulua. Tämä tarkoittaa sitä, että joka kuudes maailman aikuisista on lukutaidoton. Lukutaito on monelle pakolaiselle ja paluumuuttajalle ensimmäinen askel kohti uutta alkua. Se parantaa suoriutumista arjessa sekä lisää sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia mahdollisuuksia ja edistää elintasoa sekä henkilökohtaiselle että perhetasolla.

Suomen Pakolaisapu järjestää lukutaitokoulutusta pakolaisille ja paluumuuttajille tällä hetkellä Sierra Leonessa, Liberiassa, Ugandassa ja Thaimaassa. Lukutaitoa opetetaan käytännönläheisesti, joten oppilaat eivät opi vain lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan, mutta he saavat samalla tietoa myös hygieniasta, sairauksista, terveellisestä ruokavaliosta, maanviljelystä ja kaupankäynnistä. Näin lukutaidon vaikutukset ovat hyvin laajat.

Kuva: Suomen Pakolaisapu

Kuva: Suomen Pakolaisapu

Suomalaiset kirjabloggaajat haluavat olla mukana keräämässä rahaa lukutaitotyöhön. Viikon ajan (6.9.–13.9.) kirjabloggaajat lukevat ja arvioivat erilaisia kirjoja Lukutaitokampanjan hyväksi. Haastamme blogien lukijoita lahjoittamaan yhden euron jokaisesta luetusta kirjasta. Kaikki kerätyt varat ohjataan Suomen Pakolaisavun lukutaitotyöhön.

Lukutaito on yksi tärkeimmistä taidoistamme – se on myös rikkaus, jota kukaan ei voi viedä meiltä pois. Haastamme Sinut lahjoittamaan ja antamaan muille mahdollisuuden nauttia lukutaidon hyödyistä!

Oma tavoitteeni on lukea vähintään 5 kirjaa viikossa. Siksi haastankin juuri SINUT lahjoittamaan Lukutaitokampanjalle vähintään 5 euroa. (Itse olen ajatellu lahjoittaa 10 euroa / lukemani kirja.) Kirjabloggjien oma lahjoitussivu löytyy täältä. Keräystavoite on jo melkein saavutettu, vaikka kampanja alkaa vasta tänään, mutta ei huolta, rahaa voi kerätä myös reippaasti yli tavoitteen. Jännittävää nähdä kuinka paljon saamme kokoon. Mukaan on lupautunut n. 30 kirjabloggaria. (Lista blogeista löytyy täältä.)

Ja sitten lukemaan!

6 thoughts on “Lue lukutaitoa -kampanja!

  1. Pingback: Hiljaiset päivät Nogellan lumoissa (Erlend Loe) | Les! Lue!

  2. Pingback: Hiljaiset päivät Nigellan lumoissa (Erlend Loe) | Les! Lue!

  3. Pingback: Kukkulan kuningas (Jo Nesbø) | Les! Lue!

  4. Pingback: Pikku Eyolf (Henrik Ibsen) | Les! Lue!

  5. Pingback: Sokerivalhe (Unni Lindell) | Les! Lue!

  6. Pingback: Absalomin tukka (Bjørnstjerne Bjørnson) | Les! Lue!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.