Elämäkertahaaste

Elämäkertahaasteen kolmas minihaaste

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Tänään alkaa lokakuu ja elämäkertahaasteen kolmas ja viimeinen minihaaste pyörähtää käyntiin! Tällä viimeisellä kierroksella palaamme oman blogini keskiöön eli suomalaiseen ja norjalaiseen kirjallisuuteen. Tehtävänä on siis lukea kaksi elämäkertaa / muistelmaa, joista toinen liittyy Suomeen ja toinen Norjaan.

Kyseessä ei siis tarvitse olla välttämättä suomalainen/norjalainen henkilö, mukaan kelpaavat myös Suomessa/Norjassa asuneet tai maahan muuten tiiviisti liittyvät ihmiset. Tällä kertaa haluan tehdä myös sellaisen rajauksen, että KnausgårdinTaisteluni“-sarjaa ei lasketa mukaan. Knasua lukee niin moni muutenkin ja tämän on kuitenkin tarkoitus olla lukuhaaste. Yritetään tutustua myös muihin norjalaishenkisiin muistelmiin!

Luettuasi kirjat, kirjoita niistä blogiisi, haasteen FB-sivulle tai tänne blogin kommenttiosioon ja jos ehdit lukea molemmat kirjat sääntöjen mukaan ajalla 1.10.-31.12. olet mukana 30€ arvoisen kirjalahjakortin arvonnassa!

Onnea matkaan!

15 thoughts on “Elämäkertahaasteen kolmas minihaaste

 1. Jälleen mainio minihaaste! 🙂

  Pitääkin perehtyä etenkin tuohon norjalaiseen tarjontaan, näin äkkiseltään ei tule mieleen mitään valmiiksi lukulistalla olevaa norjalais(henkistä)elämäkertaa.

  • Luulisin, että elämäkertoja löytyy ainakin klassikkokirjailijoista (Ibsen, Hamsun…), löytöretkeilijöistä (Roald Amunden, Fridtjof Nansen, Thor Heyerdahl…) ja muista taiteilijoista (Edvard Munch, Edvard Grieg, Gustav Vigeland…), jos ei suomeksi, niin ainakin englanniksi.

   Viime vuosilta uusia suomennettujakin on ainakin Maria Amelien “Luvaton norjalainen” ja Åsne Sierstadin “Yksi meistä: kertomus Norjasta”. Ja tuo kuvassa oleva kuningatarelämäkerta.

   Myös Arja Saijonmaa on asunut kauan Norjassa, joten sekin voisi sopia tähän. Lisäksi luulisi löytyvän myös jotain urheilijaelämäkertoja.

 2. Mukana tässäkin minihaasteessa. Suomalaisista elämäkerroista/muistelmista ei ole pulaa, jännä nähdä, mitä luen Norjasta. Yksi sopiva kyllä katsoo minua omasta kirjahyllystäkin. Ja sitten on suomennettu Breivikin elämäkerta. Ja hänen asianajajansa.

 3. Pingback: Kuningatar Sonja (Ingar Sletten Kolloen) | Les! Lue!

 4. Moi! Kutkuttaisipa tarttua haasteeseen, varsinkin kun Knausgård on rakastuttanut mut Norjaan… Suomalaista henkilöä ei ole vaikea keksiä, omastakin hyllystä löytyy esim. Kirsi Kunnaksen elämästä kertova Sateessa ja tuulessa. Yritän löytää siis jotain Norja-aiheistakin ja hypätä mukaan! T. Meri PS. Blogisi on tosi mielenkiintoinen!

  • Tule ihmeessä mukaan! 🙂 Facebookin puolella on suunnilleen kolme ilmoittautunutta, että aika hyvät mahikset on voittaa lahjakorttikin. 😉

   Mua ei Norja kiinnostanut juuri lainkaan ennen kuin tänne muutin, mutta sen jälkeen täältä onkin löytynyt vaikka mitä mielenkiintoista, erityisesti kirjallisuuden ja kulttuurin saralla!

   Ja kiitos vielä blogikehuistakin! ❤

 5. Pingback: Minihaasteen lahjakortin arvonta ke 6.1. | Les! Lue!

 6. Pingback: Elämä piilossa | Kaikkia värejä

 7. Hei! Viime hetkillä sain kirjoitettua lukemistani elämäkerroista: https://paljonvaloa.wordpress.com/2015/12/31/elama-piilossa/ ja https://paljonvaloa.wordpress.com/2015/12/28/kirsi-kunnaksen-kirjallinen-elama/ . Kiitos innostavasta haasteesta: sain vihdoin tartuttua lähes vuoden hyllyssä odottaneeseen Kirsi Kunnaksen elämäkertaan, ja Marie Amelien Luvaton norjalainen oli todellinen löytö. Suosittelen näitä molempia ajatuksia herättävoä teoksia!

 8. Pingback: Kirjojen vuosi 2015 | Kaikkia värejä

 9. Pingback: Elämäkertahaaste kiittää ja kuittaa! | Les! Lue!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.