Lahjoita lukutaito!

Vielä ehdit lahjoittamaan lukutaitoa!

Kampanjalogo naru
Suomen Pakolaisavun Lahjoita lukutaitoa! -kampanja lähestyy loppuaan, mutta vielä ehdit mukaan lahjoittamaan! Klikkaa itsesi osoitteeseen mesenaatti.me/lahjoitalukutaito ja auta maailman pakolaisia konkreettisesti ja tehokkaasti. Erityisesti naisten kouluttaminen auttaa kriisien ehkäisyssä ja yhteisöjen rakentamisessa pitkällä tähtäimellä ja lukutaito on se ensimmäinen välttämätön askel, joka avaa ovet kohti muuta pysyvämpää muutosta.

Kuva: Suomen Pakolaisapu / Markku Vesikko

Kuva: Suomen Pakolaisapu / Markku Vesikko

Täältä Norjasta käsin Suomi näyttää viime viikkoina seonneen täysin. Vaikka muistan joensuulaiset skinit jo omasta nuoruudestani, en olisi silti ikinä uskonut näkeväni viime päivien kaltaisia uutisotsikoita Suomesta. Ku Klux Klan -pukuun pukeutuneet häiriköt heittelevät Punaisen Ristin työntekijöitä kivillä ja pelottelevat pakolaislapsia ilotulitteilla! Siis mitä?! Jotenkin voisin vielä kuvitella tuollaisia otsikoita Venäjältä, mutta tapahtuuko tuo kaikki todellakin Suomessa? Hävettää ja ahdistaa. Mutta samalla olen entistäkin motivoituneempi lähtemään mukaan juuri tähän kampanjaan!

Kuva: Suomen Pakolaisapu

Kuva: Suomen Pakolaisapu

 

Tänä vuonna blogissani on käynnissä myös Elämäkertahaaste, jonka vuoksi luin keväällä Nobel-voittaja Malala Yousafzain erittäin vaikuttavan elämäkerran. Hänenkin tärkein sanomansa on: antakaa tyttöjen opiskella! Maailman lukutaidottomista 2/3 on naisia ja maailmassa on vielä paljon maita, joissa naisten kouluttaminen nähdään hyödyttömänä ja/tai vaarallisena. Nainen, joka joutuu hylkäämään kotinsa ja lähtemään pakolaiseksi, on turvaton ja alttiina monenlaiselle hyväksykäytölle. Lukutaidoton pakolaisnainen on tätä vielä moninkertaisesti.

Harva kampanja koskettaa minua yhtä voimakkaasti kuin tämä Pakolaisavun lukutaito-projekti. Jos sinäkin haluat auttaa kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa olevia ihmisiä tutkitusti tehokkaalla tavalla ja samalla sekä estää tulevia kriisejä että todistaa Suomesta löytyvän yhä empatiaa ja inhimillisyyttä, lähde mukaan Lahjoita lukutaito! -kampanjaan!

 

Kuvakaappaus sivulta mesenaatti.me/lahjoitalukutaito

Kuvakaappaus sivulta mesenaatti.me/lahjoitalukutaito

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.