Elämäkertahaaste

Minihaasteen lahjakortin arvonta to 3.9.

ElämäkertahaasteElämäkertahaasteen tonen minihaaste on sulkeutunut! Olen erittäin ylpeä itsestäni, sillä tällä kertaa sain myös itse oman haasteeni suoritettua!

Tehtävä oli lukea elokuun loppuun mennessä kaksi elämäkertaa/muistelmaa ihmisistä, joista…

– toinen on nainen, toinen mies

– toinen yhä elossa oleva henkilö, toinen jo kuollut

– toinen suomalainen, toinen ulkomaalainen

– toinen ammatiltaan taiteilija, toinen jotakin muuta (Edit. Taiteilijaksi lasketaan siis kuvataiteilijat, kirjailijat, muusikot, tanssijat, näyttelijät… Eli sen toisen on oltava esim. poliitikko, urheilija, tutkija tms.)

 

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Itse luin filosofi Arne Næssistä kertovan sarjakuvaelämäkerran ”Jeg, Arne Næss” (=jo kuollut ulkomaalainen mies, ei-taiteilija) sekä Anita Konkan teoksen ”Unennäkijän muistelmat” (=elossa oleva suomalainen naiskirjailija). Tykkäsin molemmista valtavasti! Næss-kirjasta kirjoitinkin jo tänne blogiini, mutta haluan hieman hehkuttaa myös tuota Konkan teosta: Kirja oli nimittäin edottomasti tämän vuoden koskettavimpia lukukokemuksia! Konkka kuvaa muistelmissaan boheemia lapsuuttaan taiteilijaperheessä, kivikkoista matkaansa kirjailijaksi, monia rakastajiaan, zeniläisyyden opiskelua ja uniaan, kaikkea tätä lempeän itseironian läpi. Suosittelen kirjaa lämpimästi!

Arvon tämän toisen minihaasteen voittajan ensi torstaina 3.9. niiden kesken, jotka ovat joko täällä blogissani tai haasteen facebook-sivulla kuitanneet haasteen suoritetuksi. Tähän mennessä heitä on laskujeni mukaan viisi. (No, minä olen kuudes. Vaikka en osallistu arvontaan, haluan yhä hehkuttaa, että onnistuinpas haasteessani!)

Uusi ja vuoden viimeinen minihaaste ilmestyy blogiini jossain vaiheessa syyskuuta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.