Kaksikielisyys ja ulkosuomalaisuus / Lasten- ja nuortenkirjat / Vlogi

Kirjoja ulkosuomalaisille lapsille -video

Minustako vloggaaja?! Apua ja heh heh, ainakin nyt hetkeksi! Päätin nimittäin tehdä blogihistoriani ensimmäisen videobloggauksen eli vloggauksen. Vai kutsutaanko tätä nykyään tubettamiseksi?

Esittelen videolla lyhyehkösti kolme vime vuosina ilmestynyttä lastenkirjaa, jotka sopivat mielestäni erityisen hyvin ulkosuomalaisille ja kaksikielisille lapsiperheille. Kuvanlaatu on YouTube-videolla jostain syystä paljon huonompi kuin kamerassani, vaikka mielestäni latasin videon ihan oikein. No, ehkä opin säätämään sen oikein ensi kertaan mennessä. Laitan tämän nyt vaan ulos ennen kuin itsekritiikki ottaa vallan. Uusi mottonihan on tehdä asiat tästä lähtien mahdollisimman amatöörimäisesti ja vähän sinne päin!

Jos haluatte lisää vinkkejä kaksikielisyydestä tai ulkosuomalaisuudesta, niin niihin liittyvät aiemmat bloggaukseni löytyvät täältä.

29 thoughts on “Kirjoja ulkosuomalaisille lapsille -video

 1. Hei! Mahtavia vinkkejä ja ihanan tiivis ja hienosti koottu vinkkauskokonaisuus! Just pähkäilen kirjavinkkaamista (yleisellä tasolla, tekstikin siis luonnosasteella vielä, yritän saada lukuviikolle matskua), ja tällaisia minivinkkejä toivoisin itsekin osaavani tehdä… Rohkeaa silta tehdä uusi aluevaltaus/kokeilu, joka kannatti tehdä: oot luonteva ja innostava, kiitos!

  • Ihana kuulla, että toimi! Kiitos palautteesta! ❤ Olisin voinut puhua jokaisesta kirjasta vähintään 20 minuutin verran, mutta luulen, ettei kovin moni olisi jaksanut katsoa sellaista videota.

   • Tiivistäminen onkin taito, joka tän videon perusteella on sulla hyvin hallussa 😊 Tossa ekassa viestissäni piti sanoa, että rohkeaa sulta, mut varmaan ymmärsit…

 2. Olet ihanan pirteä ja puhut selkeästi, ilolla katsoin ja kuuntelin koko vloggauksen vaikka en näin lapsettomana osu kohderyhmään. On hienoa huomata, että lapsille kirjoitetaan noin mielenkiintoisia kirjoja! Hyvä idea valita teema ja siihen sopivat kirjat. Katselisin mieluusti jatkossakin vloggauksia. 🙂

  Ps. Ihana kirjahylly taustalla!

  • Kiitos ihanasta palautteesta Elegia! 🙂 Uskon tekeväni näitä joskus toistekin, mutta en vielä tiedä milloin. Jos uskallan, niin teen jonkun videon norjaksikin. Noi kolme kirjaa on kyllä tosi hyviä!

 3. Hienoa, että rohkaistuit tekemään vloggauksen! Minulle se on vielä todella suuren kynnyksen takana 🙂 Kaikki kirjat tuttuja ja kiinnostavia, mutta en ole vielä lukenut. Ihastuin myös kirjahyllyysi ❤

 4. Hienoa Reeta! Hyvin menee 😊
  Vloggaus on minusta ideana tosi kiva ja aina välillä olen tosissani sitä pohtinut, mutta olen ilmeisesti liian laiska ottamaan skeneä haltuun 😄
  Mutta sinun kannattaa ehdottomasti jatkaa, jään odottamaan jatkoa!

  • 🙂 Kiitos! Suosittelen suakin kokeilemaan! Tuskin tästä tulee mulle säännöllistä harrastusta, mutta ehkä jossain vaiheessa teen taas toisenkin viedeon. 😉

 5. Hyvin sujui!
  Vuosia Aasiassa lasten kanssa asuneena ja paljon suomen kieleen panostaneena, arvostan kovasti täsmävinkkaustasi ulkosuomalaisille. Maailmalla englanti tai muu asemamaan kieli tulee niin vahvasti arkeen, että suomen kanssa saa todella tehdä töitä, vaikka se olisi molempien vanhempien äidinkieli.
  Meillä oli silloin valtavasti kirjoja ja yksi suosikki oli myöskin Kirsti Mannisen ja kumppanien Suomen lasten historia, jossa oli aina aukeama tietoa ja aukeama siihen aikakauteen liittyvää tarinaa, jossa aina oli tyttö tai poika ja usein lemmikki ja aikakautta katsottiin hänen silmillään. Tosi hyvä!

  • Täsmävinkit ulkosuomalaisille on todellakin tärkeitä! Ja juuri ulkosuomalaisista/kaksikielisistä kertovia lastenkirjoja on ihan hirveän vähän, joten siksi tuon Ebba-kirjan kaltaiset kirjat on tosi tärkeitä!

   Tuon Suomen lasten historian olen joskus nähnytkin, vaikuttaa tosi hyvältä kirjalta sekin! Pitää joskus hankkia se omaankin hyllyyn.

 6. YouTube jotenkin heikentää laatua. En tiedä, miten kunnon YouTuberit pitää laadun niin hyvin.

  Ihan hyvin kyllä meni bloggaaminen. Ihan luonnollisen oloista, vaikka ilmeisesti eka videosi on.

  • Ai se ei siis ollutkaan oma mokani? Hyvä tietää, vaikka tietysti harmi, jos sitä laatua on vaikea korjata paremmaksi. Kiitos kovasti kehuista! 🙂 Oli tosiaan ihan eka videoni! 😀

 7. Pingback: Helmet-lukuhaaste 2018 | Les! Lue!

 8. Pingback: Helmet-lukuhaaste 2018 valmis! | Les! Lue!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.