Yleistä

Haastevastaus: Unpopular bookish opinions

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Mrs Karlsson haastoi minut joku aika sitten mukaan Unpopular bookish opinions -haasteeseen. Tässäpä vastauksia!

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et.
Ensimmäiseksi tulee mieleen Anthony DoerrinKaikki se valo jota emme näe“, jota kahlasin puoleen väliin, kunnes jätin kirjan kesken. Tuskin siitäkään sentään kaikki muut pitivät, mutta aika moni kuitenkin. Voi hyvin olla, että annan kirjalle vielä joskus toisen mahdollisuuden, mutta ainakaan tämä ensimmäinen yritys ei vienyt mukanaan.

2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Edellisessä haasteessa hehkutin Diana Wynne JonesinTuli ja myrkkykatko“-kirjaa, jota rakastan syvästi, mutta jota kukaan muu ei ikinä hehkuta, vaikka kuinka ovat noidat ja spefit olleet muodissa viime vuosina.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.
En ollut todellakaan mitenkään erityisen ihastunut “Anna Kareninan” aviomieheen, mutta Vronski oli kyllä ihan yhtä pliisu vaihtoehto. Olisipa Anna löytänyt jonkun vähän reippaamman rakastajan.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
Historialliset (rakkaus)romaanit. Haluaisin oikeasti tykätä esimerkiksi Kaari Utriosta, koska hän on itselleni kuitenkin jonkinlainen feministinen ikoni, mutta en vain jaksa innostua historiallisista viihdekirjoista. Tykkään toki kirjoista, jotka sijoittuvat historiaan, mutta silloin kirjan kantava idea täytyy olla jokin muu ja historiallisen ympäristön on oltava sivuosassa. Esimerkiksi “Sinuhe” toimii, koska se käsittelee ylipäätään ihmisyyttä ja muita suuria teemoja eikä ole pelkkä muinaiseen Egyptiin sijoitettu seikkailuromaani. En tietenkään väitä, etteikö vaikkapa Utrion kirjoissa olisivat syvällisempääkin sanomaa, mutta noin ylipäätään en yleensä jaksa innostua historiallisista rakkausromaaneista.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
Mietin tätä kohtaa pitkään enkä millään keksinyt hahmoa josta en pitäisi. Pidän jopa Klonkusta ja Muumilaakson Möröstä. Sanon sitten vain kamalan lastenkirjasarjan lällyt kissat Miina ja Manu.

6. Kirjailija josta monet pitävät, mutta sinä et.
Arto Paasilinna. Vähän ärsyttää, että Paasilinna on täällä Norjassa niin suosittu, kun se ei ollenkaan edusta sellaista suomalaista kirjallisuutta, josta itse eniten pidän.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Stieg LarssoninMillennium“-trilogia. Olen kyllä nähnyt kirjojen pohjalta tehdyt elokuvat ja tykkäsinkin niistä, mutta en koe tarvetta lukea itse kirjoja. Olen kuullut, että kirjat ovat melko puuduttavia ja kaikki ulkokirjalliset skandaalit kirjasarjan ympärillä (perimysriidat jne.) ovat poistaneet ne viimeisetkin kiinnostuksen rippeet.

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva.
John le CarrénUskollinen puutarhuri” oli kyllä kirjanakin tarpeeksi jännä, mutta elokuvaan oli saatu mukaan myös sellaista kauneutta ja koskettavuutta, jota Carren hitusen puiseva teksti ei onnistunut ilmaisemaan. Ihana, intohimoinen Rachel Weisz ja Afrikan upeat, elävät värit. Hieno elokuva!

 

Haasteen säännöt:
1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.

4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi.

 

Haastan mukaan Kian Luetaanko tämä? -blogista, Linnean Kujerruksia-blogista ja Paulan Kirjan pauloissa -blogista.

6 thoughts on “Haastevastaus: Unpopular bookish opinions

  1. Kiitos haasteesta! Tämä on mielenkiintoinen haaste, ja pari vastausta tuli heti mieleeni. Palaan tähän ajan kanssa. Millenium-trilogia oli mielestäni hyvä kirjoina. Minä en muistaakseni ole nähnyt elokuvista kuin kaksi ensimmäistä, jenkkiversiota en ollenkaan.

    • Joo, uskon, että Millenium-trilogia voi olla hyväkin, eihän siitä muuten olisi tullut niin suosittua. Muistan vaan, että niihin aikoihin kun itse arvoin, että luenko vai enkö, niin yllättävän monet kertoivat olleensa pettyneitä sarjaan. Päätin sitten katsoa vain leffat.

      Ja kiva, että otat haasteen vastaan! Jään odottamaan vastauksiasi! 🙂

  2. Kiitos haasteesta, vastailen kyllä jossain vaiheessa. Äkkipäätään osa kysymyksistä tuntuu vaikeahkoilta, mutta pistän ne mietintämyssyyn muhimaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.