Bokmesse / Kirjamessut

Bokmesse i Helsinki

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Hver oktober arrangeres det en kjempestor bokmesse i Helsinki. Jeg har ikke vært der siden jeg flyttet til Oslo, men i år bestemte jeg meg for å besøke den igjen. Jeg planla høstferien min sånn at jeg reiste til Helsinki i oktober og dette var så suksessfullt, at jeg sannsynligtvis gjør det samme neste år!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Helsinki bokmesse holdes over fire dager, fra torsdag til søndag i en kjempestor messehalle i Helsinki og i år var bokmessens temaland Tyskland (i 2007 var Norge temaland). Bokmesser er alltid veldig kaotiske hendelser, som mange bokelskere hater. Masse folk, masse støy og altfor mye bøker. Svett og trangt. Jeg førstår godt at ikke alle liker bokmesser, men jeg koset meg veldig!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Som bokblogger fikk jeg gratis inngang til messen og i år hadde noe forlag organiserte spesielle hendelser for oss bokbloggere. Disse møtene var veldig hyggelige. Det var ikke så masse folk og bedre tid til å snakke med forfatterene. Jeg møtte mange av mine favoritte forfattere og ble kjent med et par helt nye.

I bokmessen var også ulike seminarer og debatter om ulike tema rundt litteratur. En veldig interessant diskusjon handlet om bokblogger og lesesirkler.

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Taika Dahlbom, Seija Nummijoki, Katja Jalkanen og Suvi Ahola snakket om bokblogger og lesesirkler. Bilde: Reeta / Les! Lue!

For meg ver det spesielt interessant å møte Tuula Karjalainen, som akkurat har skrevet en ny biografi om min heltinne Tove Jansson. Hun fortalte interessant anekdoter om Jansson og hvordan hun jobbet når hun skrevet biografien. Karjalainen fortalte at biografien kommer ut på norsk 2014 og da skal jeg selvfølgelig fortelle mer om den her på bloggen min. Jeg kan ikke vente til jeg finner tid til å lese den!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Tuula Karjalainen. Bilde: Reeta / Les! Lue!

Bokmessen var full av ulike boder hvor forfattere ble intervjuet. Jeg hørte mange av mine finske favoritter, men også den svenske krimdronningen Liza Marklund, som fortalte at hennes nye bok “Fasadefall” er et slags pastisje over IbsensEt Dukkehjem“.

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Liza Marklund. Bilde: Reeta / Les! Lue!

På fredagskveld gikk jeg for å spise med 20 finske bokbloggere. Der møtte jeg for første gang mange av de hyggelige bloggerne som jeg har kjent mange år bare gjennom deres sider. Det var utrolig morsomt å møte alle og jeg ble veldig glad for å  se at alle var like hyggelige i virkeligheten som de er på bloggene sine.

En bokmesse er ikke en bokmesse uten mange nye bøker. Noen forlag gav gratis bøker til oss bokbloggere, men jeg kjøpte også altfor mange selv. Det var så hyggelig å kjøpe mange fine bøker, men ikke så hyggelig å prøve å få plass til alle i kofferten etterpå. Tross alt, nå er vi hjemme i Oslo, jeg og mine 20 nye bøker.

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

4 thoughts on “Bokmesse i Helsinki

  1. Det høres så gøy ut å være på bokmesse! Hektisk ja, men må jo også være veldig inspirerende 😀

  2. Pingback: Voita lippu Kirjamessuille! | Les! Lue!

  3. Pingback: Til bokmesse! Kirjamessuille! | Les! Lue!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.