Dikt / Finland 100 / Generelt / Jon Fosse

Planer for 2017!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Desember gikk så fort at bloggen min klarte ikke å holde følge, men nå er jeg her igjen! En av de fineste minnene fra desember er fra Stockholm, Junibackens Mummi-utstilling. Junibacken er utrolig koselig og morsom plass for alle som elsker barnebøker, så hvis du ikke har besøkt Junibacken før anbefaler jeg det på det varmeste! Alle bildene i denne posten er derfra.

Men nå har jeg allerede begynt å planlegge våren. Jeg håper virkelig at i år klarer jeg å finne mer tid til bloggen min fordi nå har jeg så mange morsomme og inspirerende ideer!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

1) 2017 er et viktig år først og fremst fordi Finland fyller 100 år! Finland feirer sitt 100-årsjubileum hele året, og det skal arrangeres mange spennende litterære hendelser. Yle (=Finlands rikskringkasting) har startet en kampanje hvor de skal presentere 100 finske bøker fra de siste 100 årene. Det vil bli mange bokprogrammer i TV, radio og nett hele året rundt. Vi finske bokbloggere samarbeider med Yle og jeg har fått en av de utvalgte bøkene som jeg har lovet å skrive om seinere i år.

2.) I 2017 skal jeg også feire Finland her i bloggen min og jeg har tenk å presentere noen av mine finske favoritt dikt. Mer info om dette kommer seinere i januar.

3.) I tillegg har jeg også planer om å feire finsk litteratur på en litt mer synlige måte her i Oslo, men mer info om disse planene kommer etter hvert, når jeg har litt bedre oversikt om hva som skal skje og når.

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

4.) I januar i fjor begynte jeg et “Jon Fosse”-år og bestemte meg for å lese mer Jon Fosse. Men i 2016 leste jeg bare en barnebok og et skuespill, ikke mer en det… Hmm, ikke veldig imponerende. Men men, sånn er livet… Nynorsk er vanskelig og skummelt, men I ÅR lover jeg å lese mer Jon Fosse!

5.) Jeg har også tenkt at 2017 skal bli min personlige “Kjøp bare en bok i måneden”-utfordring. I prinsippet støtter jeg ideen om å kjøpe så mye bøker så mulig, men i praksis har jeg ikke tid til å lese bøker i samme tempo som de dukker opp i bokhyllen min. Jeg kjøper vanligvis rundt 50 bøker per år, men nå er jeg tvunget til å begrense meg litt fordi det ikke finnes mer plass hjemme! Jeg grublet en stund på et total kjøpe forbudt, men familien min tror ikke at jeg klarer et helt år uten å kjøpe en eneste bok, så da har jeg funnet et kompromiss: jeg har lov til å kjøpe en bok per måned. I løpet av året skal jeg prøve å lese bøker som allere venter i bokhyllene mine og kanskje også noe bøker fra bibliotek. Om jeg leser veldig efektiv i år, da kan jeg slå meg løs igjen i 2018.

Som sagt, mange fine planer og mye feiring i år! Men jeg prøver også å være fleksibel og forstår at det er mulig at jeg ikke klarer å gjennomføre alle planene mine. Men enn så lenge er vi fortsatt i begynnelsen av januar og jeg har masse energi! Dette vil bli et flott år!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.