Barne- og ungdomsbøker / Finske bøker

Robin Hood (Mauri Kunnas)

Omslagsbilde: Mauri Kunnas / Schibsted Forlag

Omslagsbilde: Mauri Kunnas / Schibsted Forlag

Mauri Kunnas er en av de mest populære og produktive finske barnebokforfattere. Han har utgitt over 40 barnebøker og mange populære tegneserier for voksne. Kunnas har skrevet mange barnebøker om Finlands historie og man kan godt si at det er takk til ham at så mange finske barn vet hvordan livet og samfunnet var når oldeforeldrene deres var unge. Kunnas har også skrevet mange bøker om den finske julenissen og omskrevet til barn mange av de tradisjonelle evetyrer, alt fra Kalevala til Kong Arthur.

Mange av Kunnas sine barnebøker er også oversatt til norsk. I vår familie er favoritten akkurat nå “Robin Hood“.

Forrige jul fikk datteren min Disneys “Robin Hood”-DVDen som julegave og hun likte det veldig godt. Mauri Kunnas “Robin Hood” forteller mange av de samme historien og vi møter mange av de samme karakterene som Jomfru Marian, Little John, Broder Tuck og de andre glade menn i Sherwoodskogen.

Historien følger i stor grad den tradisjonelle historien om Robin Hood, men gjennom sine bilder bringer Mauri Kunnas til boken sin eget spesielt humor. Hovodkarakterene hans er vanligvis hunder, men denne gangen er Robin Hood en katt. Som alltid, er Mauri Kunnas illustrasjoner veldig morsomme og detaljerte. På hver side kan leseren også lete etter  Kludrebukken som vandrer rundt i søvn. (Kludrebukken er også kjent fra andre Kunnas bøker.)

I Finland er Mauri Kunnas et fenomen. Riktignok er ikke denne boken hans beste, men den er veldig morsom og passer perfekt til barn som er interessert i riddere og eventyr. Boken passer best til barn fra 5 til 8 år.

Boken er lånt fra bibliotek. Oversatt av Espen Hagerup. Boka kom ut i Finland 2009, i Norge 2010 av Schibsted forlag. Original tittelen “Robin Hood”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.