Generelt / Yleistä

Birthday! Facebook! Giveaway!

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Foto/Kuva: Reeta / Les! Lue!

Gratulerer med dagen! Hyvää syntymäpäivää!

I dag er “Les! Lue!” –bloggen min ett år gammel! Selv har jeg vært en bokblogger i 7 år. Nå er det på tide å feire og derfor har jeg åpnet til bloggen min en helt ny facebook side, som du finner her: https://www.facebook.com/leslueblog. Kom å like!

I tillegg har jeg et boklotteri her på bloggen min! Det finnes to premier, en finsk og en norsk pakke. Den første pakken inneholder Johanna SinisalosFuglehjerne(på norsk) og en Mummi-notatbok. Den andre pakken inneholder Karl Ove KnausgårdsTaisteluni – Kolmas kirja“(på finsk) , Klatremus-spillkort og Henrik Ibsen -bokmerke. Kommenter denne posten og gi meg for eksempel forslag til forbedringer eller bare hilsener og da er du med i trekningen! Husk å få med om du er interessert i Sinisalo-pakken eller Knausgård-pakken.

Trekningen blir 17. oktober.  (Gavene har jeg kjøpt selv.)

Kuva: Reeta / Les! Lue!

Foto/Kuva: Reeta / Les! Lue!

”Les! Lue!” -blogini täyttää tänään yhden vuoden! Itse olen ollut iloinen kirjabloggari jo 7 vuoden ajan. Tätä juhlistaakseni olen avannut blogilleni ikioman facebook-sivun, joka löytyy täältä: https://www.facebook.com/leslueblog. Tulkaahan kaikki tykkäämään!

Lisäksi pistän pystyyn blogihistoriani ensimmäisen arvonnan! Palkintoja on kaksi: suomalainen ja norjalainen paketti. Toiseen pakettiin sisältyy Karl Ove KnausgårdinTaisteluni – Kolmas kirja”, Hyppelihiiri-pelikortit sekä Henrik Ibsen -kirjanmerkki. Toiseen pakettiin sisältyy Johanna SinisalonFuglehjerne ja Muumi-päiväkirja. Kommentoi tämän postauksen perään ja kerro esimerkiksi parannusehdotuksia tai muuten vain terveisesi ja olet mukana arvonnassa! Ilmoita myös oletko kiinnostunut Knausgård-paketista vai Sinisalo-paketista.

Arvonta jatkuu 17.10. asti. (Lahjat olen ostanut itse.)

Bilde/Kuva: Reeta /Les! Lue!

Foto/Kuva: Reeta /Les! Lue!

37 thoughts on “Birthday! Facebook! Giveaway!

 1. Onnea Reeta! Sulla on kiva blogikonsepti, kaksikielisyydessään eroaa muista.

  Ja hienot on myös palkinnot. En ole vielä Knasun kolmosta hankkinut, niin tavoittelenpa arvonnassa sitä.

 2. Onnea! 🙂 Olen iloinen, että jaksoit pistää pystyyn uuden blogin kun vanhalle kävi köpelösti.
  Muumi-päiväkirja on ihana, mutta norjaa en ymmärrä yhtään, joten pistän arpani Knasupaketille.

 3. Lämpimät onnittelut Reeta hienosta blogitaipaleesta ja monipuolisesta blogistasi, joka esittelee kiinnostavasti norjalaista kirjallisuutta! Osallistun Knausgård-paketin arvontaan.

 4. Hei Reeta!

  Fin blogg, og jeg må jo selvfølgelig prøve meg på konkurransen. Har prøvd å finne Sinisalo på norsk, men det er ikke så mye som finnes.. Har lest trollboka hennes på engelsk da, og registrert at Fuglehjerne har kommet på norsk, men har ikke rukket å lese den. Derfor vil jeg vinne, vinne, vinne den!

  Forslag til forbedringer: hmmm.. Flere oppdateringer kanskje? Hvem vet? Ha en fin dag, skal like sida di på FB (den høyeste lovnad man kan gi en FB-side..)

  Johannes

  • Hei Johannespanser! 🙂 Jeg elsker Sinisalo og Fuglehjerne er veldig bra! Jeg håper også at de skal snart oversette “trollboka” på norsk!

   Jeg prøver å oppdatere litt oftere, men kan ikke love. Jeg har kjempelyst, men ikke nok tid…

 5. Paljon paljon onnea Reeta ja blogi! Tämä on ihana paikka käydä, vaikka liian harvoin tuleekin kommentoitua.

  Osallistun kiinnostuksella Sinisalo-arvontaan. 🙂

 6. Onnea hienolle blogille! Ja mukavaa, että perustit FB-sivunkin. 🙂 Olen niin tyytyväinen lukija, etten osaa esittää toiveita tai parannusehdotuksia.

  Osallistun Knausgård-paketin arvontaan.

 7. Gratulerer! Jeg kaster meg inn i knivingen om fuglehjernen og mumiboka. Jeg trenger en notatbok, for nå holder jeg på og gå tom for konvolutter og notere på (skulle tro en tegner har ark tilgjengelig ofr notater og tegning…?)

 8. Paljon onnea! Blogisi on mielenkiintoinen ja hieno, oikein hyvä tällaisena!

  Uteliaisuus heräsi: miten edellisen blogisi kävi?

  Osallistun Knausgård-arvontaan.

  • Kiitos Elina!

   Vanhalle blogille kävi tosiaan vähän köpelösti. Kirjoitin Vuodatukseen 6 vuoden ajan ja lukijoita oli aika paljonkin. Olin ostanut Vuodatukselta blogilleni myös oman osoitteen. Sitten Vuodatuksen pohja kusahti totaalisesti. Ensin se kadotti kaikkien käyttäjien kaikki kuvat (siihen aikaan otin itse paljon enemmän “taiteellisia” kuvia kirjojen kansista ja ne katosivat kaikki). Sen jälkeen tuo “oma osoite” jäi jumiin niin, etten päässyt päivitämään blogia pitkään aikaan. Lopulta koko osoite “katosi” ja sen vetäisi välistä joku muu firma, joka alkoi mainostaa tuotteitaan mun osoitteessa. Koko Vuodatus oli kaatuneena pitkän aikaa ja erityisesti kaikki me, joilla oli “oma osoite” emme päässeet blogiimme aikoihin. Sitten firma myytiin ja pitkän säätämisen jälkeen se toimii taas, mutta itse en kyllä suosittele firmaa enää koskaan kenellekään. Vuodatus ei ottanut mitään vastuuta mistään, toisteli vain, että tämä on ilmainen alusta eikä olla mitään luvattu. No, itse olin maksanut firmalle rahaa sekä omasta osoitteesta että mainosten poistosta, mutta mitään rahoja ei koskaan palautettu .

   Eniten harmittaa se, että vanha osoite ei ole enää voimassa. Eli jos joku vanha lukija yrittää etsiä blogiani ei sitä enää löydy vanhasta tutusta osoitteesta. Eli en tiedä ovatko kaikki vanhat lukijat edes tietoisia siitä, että olen nykyisin täällä.

   No jaa. Tuo sekoilu ja 6v. vanhan blogin menetys totta kai kirpaisi, mutta hetken surtuani päätin nousta tuhkasta ja avata tämän uuden selkeämmin rajatun kirjablogin. Monet lukijat varmaan katosivat matkalla, mutta nyt kun kirjoitan enemmän norjaksi olen löytänyt ihan uusia lukijoita myös täältä Norjasta. 🙂

   Juuri nyt olen tosi tyytyväinen siihen, että olen täällä. 🙂 Ai niin ja jos kiinnostaa niin se vanha blogi (ilman kuvia) löytyy nykyisin osoitteesta: http://kertomusjatkuu.vuodatus.net/

 9. Onneksi olkoon! Pakko tunnustaa, etten ole oikein osannut ajatella tätä uutena blogina vaan luen ikään kuin edellisen jatkona, hieman vain uudessa muodossa – kertomus jatkuu, toisessa paikassa.

  (en tällä kertaa osallistu arvontoihin, tuttuja jo nuo kirjat)

  • Hei Penjami! Hauska kuulla, että joku ajattelee noinkin. 🙂 Itsestäkin tuntuu vähän hassulta juhlia 1-vuotispäivää, kun oikeasti vuosia on takana jo enemmän.

 10. Onnea & gratulerer, Reeta! 🙂 Muistan elävästi, miten kamalan iloinen olin joskus vuosia sitten, kun löysin erään norjansuomalaisen kirjoittaman kirjablogin, joka siinä vaiheessa muistaakseni päivittyi vielä yksikielisesti. Oi sitä etulyöntiasemaa norjan alkeiskurssilla paria vuotta myöhemmin! 😉

  Sen kunniaksi olen hankala finski ja tavoittelen tuota Sinisalo-pakettia. 😉 En ole lukenut norjaksi kokonaista kirjaa aikoihin, vaikka jotenkuten kielitaitoa olen onnistunut pitämään yllä blogien avulla. 🙂

  • Kiitos Tiina! Hauskaa, jos tästä harakanvarvas-norjastani on ollut jollekin hyötyä! 😀 Itselleni on ainakin ollut hyötyä siitä, että tahkoan kirjoja myös norjaksi. Ja toisaalta säännöllinen suomeksi lukeminen ja kirjoittaminen pitää sitä omaa äidinkieltä yllä. ❤ Vielä kun tuo norjaksi kirjoittaminen vähän helpottaisi!

 11. Moi Reeta! Löysin kuin löysinkin täältä sinun lukublogisi. Alan mielenkiinnolla seurata sitä. Sivut ovat selkeät, mielenkiintoiset ja uutta avaavat jo kaksikielisyydelläänkin saati sitten lukukokemusten suhteen! Muistanet minut menneiltä ajoilta Markuksen ja Jessen äitinä?Olen useasti miettinyt, että mitä sinulle kuuluu? t. Ulla Sinisalopakettia odottelisin jos vaik onni suosisi.

  • Hei Ulla ja tervetuloa blogiini!! 🙂 Tosi kivaa, että löysit tänne!

   Tänne Osloon kuuluu oikein hyvää! Muutin tosiaan Norjaan 6 vuotta sitten ja asustelen täällä miehen ja 5-vuotiaan Hillan kanssa. 🙂 Työskentelen kääntäjänä ja kaikki on oikein mainiosti.

   Nyt ollaankin taas pian tulossa Suomeen käymään ja varmaan silloin tavataan Markuksen perhettäkin!

   Oikein hyvää syksyä sulle! 🙂

 12. Kiitos. Kiva kuulla, että siellä ovat pullat hyvin uunissa! Näihin lukublogeihin jää kyl koukkuun, toinen lukublogi, jota seuraan on Sallan lukublogi. Hyvää jatkoa sinne, t. Ulla

 13. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta! Ja tosi ok minulle ainakin, että on nyt nuo FB-sivutkin.

  Kumpi hyvänsä palkinnoista on lukijaihmiselle mieleinen ;).

 14. Paljon onnea vaan 🙂 Som er det eneste jeg kan på finsk! Fin blogg, jeg har nettopp kommet over, så jeg har ikke så mange tips å komme med, men jeg kommer da innom igjen 🙂
  Siden finsken min ikke strekker så langt, så krysser jeg fingrene for Sinisalo 🙂
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.