Blogistanian palkinnot / Yleistä

Blogistanian Globalia, omat ehdokkaani

blogistanian_globliaBlogistanian Globalia 2012 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita käännöskirjoja. Tarkoitus on lisätä kansainvälisen kirjallisuuden laaja-alaista lukemista ja käännöskirjallisuuden sekä kirjallisuuden kääntäjien arvostusta. Kilpailuun voivat osallistua bloggaajat, jotka kirjoittavat blogiinsa kirjoista.

Kilpailu koskee vuonna 2012 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alunperin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Lasten- ja nuortenkirjallisuudelle on oma kilpailunsa, joten Blogistanian Globalia -äänestyksessä ei voi asettaa ehdolle lasten- ja nuortenkirjoja.

Ehdolle asettamisen edellytys on, että bloggaaja on lukenut nimeämänsä kirjat ja kirjoittanut niistä omaan blogiinsa. Ehdokaslistan kirjat on linkitettävä niiden blogiarvioihin.

Omat ehdokkaani Blogistanian Globalia -palkinnon saajiksi ovat Gaute Heivollin “Etten palaisi tuhkaksi” sekä Linn Ullmannin “Aarteemme kallis“. Asetan siis kaksi ehdokasta, joista “Etten palaisi tuhkaksi” saa 3 pistettä ja “Aarteemme kallis” 2 pistettä. Linkit muiden ehdokkaisiin sekä voittajat löytyvät Karoliinan Kirjavasta kammarista.

Arvioni kirjoista löytyvät täältä:

Etten palaisi tuhkaksi (3 pistettä)

Aarteemme kallis (2 pistettä)

2 thoughts on “Blogistanian Globalia, omat ehdokkaani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.