Yleistä

Kysely: Mikä kiinnostaa?

Kuva/Foto: Reeta Törrönen

Nyt kaikki blogin lukijat, suomalaiset tai suomea ymmärtävät, kertomaan minkälaisia norjalaista kirjallisuutta käsitteleviä postauksia te mieluiten lukisitte tästä “Les! Lue!” -blogistani!

Kyselyssä on listattu aiheita, joista olen ajatellut tänne kirjoittaa. Kirjailijaesittelyjä ja kirja-arvosteluja on jo muutama ilmesynytkin, samoin yksi postaus norjan kielestä. Olen suunnitellut kirjoittavani sarjan myös Oslon kirjallisista paikoista ja toisaalta esitellä jonkun verran norjalaisia kirjallisuusblogejakin. Mutta vastatkaapas te, mikä teitä lukijoita eniten kiinnostaa?

Kommenttilaatikossa saa vastausta avata lisää ja ehdotella ihan uusiakin aiheita. Kysely jatkuu koko marraskuun ja jokaista vastausta arvostetaan syvästi!

10 thoughts on “Kysely: Mikä kiinnostaa?

 1. Äänestin kirjailijaesittelyjä. Myönnän tuntevani norjalaista kirjallisuutta aika huonosti (Ibsen? jaettu Sandemose? Heimskringla vaikka se onkin islantilainen? Jason?) joten yksittäisten kirjojen sijaan olisi valaisevampaa saada laajempia otoksia ketkä ovat mitä tehneet.
  Toki muitakin aiheita luen…

 2. Tervetuloa HDCANIS! Ja hyvä, että kirjailijaesittelyt kiinnostaa, sillä niitä tulee varmasti! Vanhassa blogissani olikin sellainen norjalaisen kirjallisuuden esittelysivu, mutta blogialusta on nyt kadottanut vanhan blogini kokonaan, joten sitäkään ei enää netistä löydy :-/

  Tuonne yläpalkin “Lue suomeksi” -sivulle ajattelin listata kaikki tänne esittelemäni norjalaiset kirjailijat, joten sieltä löytää myöhemmin lisätietoja. Nyt siellä on vasta tuo Harstad yksinään, mutta sinne siis karttuu kirjailijalista vähitellen. Luulen, että monet suomalaiset tuntee paljon norjalaisia kirjailijoita ajattelematta välttämättä, että he ovat norjalaisia (Linn Ullmann, Jostein Gaarder, Erlend Loe, Knut Hamsun, Lars Saabye Christensen, Anne B. Radge, Jo Nesbø, Anne Holte, Gaute Heivoll, Per Petteron, Herbjørg Wassmo…). Eli näistä kirjoitan varmasti lisää, mutta myös niistä tuntemattomammistakin 🙂 Sarjakuvataiteilija Jason on muuten oma suuri suosikkini! ❤

 3. Juu, kun noita luettelet niin olenhan minä sitä Gaardneria lukenut, ja jotkut muut ovat nimeltä tuttuja.
  Mutta joo, kiinnostaisi toki kuulla niistä tuntemattomammista ynnä tietty miten noihin tunnetumpiin suhtaudutaan kotomaassaan (onko vaikka joku joka on suhteettomasti suositumpi tai arvostetumpi muualla kuin Norjassa, kuten Arto Paasilinna tai Märta Tikkanen tuntuvat olevan Suomessa…)

 4. Äänestin kirjailijaesittelyjä, mutta kirja-arviot kiinnostavat lähes yhtä paljon. Erityisen mukava olisi kuulla Gaute Heivollista: elämäkertaa, vastaanottoa norjassa, mitä muuta on julkaissut kuin Etten palaisi tuhkaksi…

  Onnea ja menestystä uudelle, tyylikkäälle blogille! Uskomatonta, että vuodatus on hukannut vanhan blogisi kokonaan. Postaukset olisivat kyllä kestäneet edelleen lukemista, ja pidin blogin tunnelmasta kovasti. Mutta ihanaa, kun sulla on nyt tää! 🙂

 5. Maria, lupaan tehdä Gaute Heivollista syväanalyysin, mutta en ehkä vielä ensi viikolla 🙂 .

  Ja on toki edelleen mahdollista, että vanha blogini palaa nettiin, tarina on tosi pitkä ja sekava. Pääpointti on se, ettei Vuodatus tällä hetkellä vastaa mihinkään sähköposteihin eikä palvele katään asiakkaitaan millään tavalla. Ovat sössineet kaiken eivätkä ota vastuuta mistään. Olen kuitenkin ajatellut, että voisin julkaista täällä joitain vanhassa blogissa julkaistuja norjalaisten kirjojen arvioita. Mutta saa nyt nähdä…

  Kiva kuitenkin, että tykkäsit vanhasta blogista! Kyllä tästäkin tulee varmaan aika kiva 🙂

 6. Mä haluaisin eniten lukea norjan kielen kiemuroista ja toisaalta vaikka noita Oslon kirjallisia paikkoja. Tyylilajillisesti kiinnostaa siis lukea usein muunlaisia juttuja kuin tavallisia kirja-arviointeja.

 7. Kiitos kommentista Velma! Aika monia kiinnostavat Oslon kirjalliset paikat, joten niitä tulen varmasti esittelemään runsaasti. Minukin mielestäni on kiva lukea kirjablogeista muutakin kuin vain kirja-arvosteluja, joten lupaan noita “muita juttuja” tännekin. 🙂

 8. Mua kiinnostaa noi kaikki!

  Kysymyksiä olisi vaikka kuinka paljon. Jos joskus jaksat tai ehdit, niin voisitko mahdollisesti sivuta joissain kirjoituksissasi esim. seuraavia teemoja:

  Luetaanko Norjassa paljon? Millasia kirjastot ovat siellä? Saako lainata ilmaiseksi kuten Suomessa? Onko tarjolla suomalaisia kirjoja? (En yhtään tiedä, asuuko Norjassa paljon suomalaisia). Julkaistaanko kirjallisuuslehtiä tai tuleeko TV:stä kiinnostavia kirjakeskusteluja? Onko joku suomalainen kirjailija ollut siellä esillä lähiaikoina? Millaista on kirjallisuuden opetus kouluissa?

  Kirjoituksesi norjan kielestä oli todella mielenkiintoinen! Kai se on ruvettava sun opastuksella norjan lukijaksi, sillä haluanhan mä tietysti lukea sun kaikki kirjoitukset täällä uudessa blogissasi, jos vaan kouluruotsilla onnistuu…

 9. Ihana kommentti Kirsi! 😀

  Ja kiitos tosi hyvistä vinkeistä! Lupaan varmasti kirjoittaa noista kaikista. Kiva kuulla, että lukijoilta löytyy kiinnostusta!

  Ja siitä vaan norjaa opiskelemaan! 😉 Kyllä ruotsin avulla pääsee aika pitkälle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.