Generelt

A Blog With Substance -award

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Bilde: Reeta / Les! Lue!

Oh, bloggen min har vært stille i over to uker nå! Grunn til det er, at jeg de siste ukene bare har lest svensk litteratur! Men jeg lover, at nå skal jeg oppdatere oftere!

I Desember fikk jeg en ”A Blog With Substance” -award fra Kirjasfääri. Nå vil jeg gi den videre til norske bokblogger.

Regler er å gi anerkjennelse videre til 8 av dine favoritt bloggene og fortelle 8 ting om deg selv. Så her kommer…

Screen-Shot-2012-12-07-at-9.56.19-PM

Jeg sender anerkjennelsen videre til disse bloggene:

1. Hysj! Lesing pågår

2. Bokmerker.org

3. Les mye

4. Jeg leser

5. Lines bibliotek

6. Boktanker

7. Leselyst

8. Stines notater

Og her kommer 8 tilfeldig ting om meg:

1. Jeg elsker te! Mørkt te, grønnt te, yrtete, hvite te, roobois, iste, mate…

2. Jeg har lyst å lese mer fakta bøker om historie, filosofi og astrologi, men finner ikke tid å gjøre det. Det finnes så mye sjønnlitteratur å lese at virkeligheten må bare vente.

3. Jeg kom til Norge bare å prøve hvordan det går å bo sammen med en norsk mann og har nå bodd her fem og halvt år.  Det har gått så bra med den norske mannen min, at jeg sannsynligvis skal bo her også i framtiden.

4. Jeg elsker film og teater nesten like mye som bøker.

5. Jeg jobber hardt med å lære finsk til datteren min og er veldig glad for at det ser ut til at hun blir et ”ordentlig” tospråklig barn.

6. Vi har i alt 7 bokhyller hjemme, men en av dem er full av mannen min sine LPer og en annen er full av DVDer. 5 hyller til bøker. Jeg håper at jeg ikke trenger å kjøpe flere hyller. Jeg prøver å gi bort bøker så ofte som mulig og spare bare de som jeg virkelig elsker. Men jeg elsker så mange…

7. Jeg prøver å lese en bok av hver forfattere som har fått Nobel-prisen. (Så langt har jeg lest 18…)

8. Jeg elsker Henrik Ibsen og håper at en dag kan jeg begynne Ibsen-studier i Oslo Universitet.

Nå skal jeg koke litt mer den nydelig teen, som jeg fikk fra Sannabanana fra Australia! Tusen takk en gang til!

13 thoughts on “A Blog With Substance -award

 1. Tusen takk for veldig hyggelig award! Jeg ser at jeg er i godt selskap:-) Jeg forsøker også å lese noe av alle Nobelprisvinnerne, og tror at jeg har lest ca 25 så langt. Et livslangt prosjekt, uten tvil!

 2. Ihana värikoordinoitu kuva 😉
  Mahtavaa, että lapsesi on ‘kunnolla’ kaksikielinen. Meillä siihen on valitettavasti hiukan matkaa, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

  • No tottakai! Toi teepakkaus oli kuin luotu lempiteemukilleni! 😀

   Lapsi ei kyllä aina vaivaudu vastaamaan mulle suomeksi, mutta joutuessaan kokonaan suomenkieliseen ympäristöön puhetta alkaa kyllä tulla. Ja selvästi sillä itsellään on nykyisin motivaatiota ja osaa olla vähän ylpeäkin siitä, että osaa kahta kieltä. Pari vuotta sitten lasta vielä hävetti, kun äiti puhui suomea. Eli suunta on täälläkin onneksi oikea. 🙂

 3. Så hyggelig, tusen takk skal du ha! Jeg drømmer om å reise til Finland, har aldri vært der. Når folk spør hva som er min drømme-reisedestinasjon og jeg svarer Finland blir de alltid litt perpleks 🙂 Men det er det!

 4. Tusen takk, dette var veldig hyggelig!
  Og så flott at du lar datteren din lære finsk, det tror jeg er viktig når en har foreldre av to nasjonaliteter. Jeg har lenge hatt lyst til å lære meg finsk, men mulighetene er ikke så mange her i Norge.

  • Det føltes selvfølgelig at jeg skulle snakke finsk til datteren min. Det hadde vært faktisk veldig rart å ikke snakke morsmålet mitt til datteren min! 😀

   Av og til noen spør hva er poeng å lære finsk til barn om vi ikke skal flytte tilbake til Finland, men et viktig poeng er at jeg, som mamma, har mulighet å uttrykke mine tankene og følelsene eksakt når jeg snakker med datteren min. Det hadde vært veldig trist å ikke kunne snakke dypt med sitt barn!

   Jeg også syns at det er bare privilegium å kunne snakke en liten uvanlig språk, som finsk. 😉

   Mannen min studerte finsk 1,5 år og likte det veldig godt. Det var lettere til ham å lære finsk når han hører det hjemme hver dag.

 5. Pingback: Fine ord, et fint gjensyn og et gjensyn jeg kunne ha vært foruten…. | Hysj! Lesing pågår

 6. Hej! Å biblioteket har du sagt att du vill les alla boker… 🙂 Förlåt, det är lidt svensk, språken min;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.