Generelt

Hva skjer på bloggen min i 2013?

Foto: Reeta / Les! Lue!

Foto: Reeta / Les! Lue!

Bare to uker igjen, så er det jul! Og uke etter det begynner et nytt fint år 2013. I bokbloggene slutter ofte året med å lage lange fine lister over hva som skal det leses neste år. For eksempel finnes det i Lines bibliotek en veldig imponerende liste.

Denne gangen vil jeg ikke planlegge veldig eksakt hva skal jeg lese i 2013. I den gamle bloggen min prøvde jeg å presentere alle bøkene som jeg hadde lest. I denne bloggen skriver jeg bare om finske og norske bøker, så stor parten av bøkene jeg leser presenterer jeg ikke her i den hele tatt. Margaret Atwood, Vigdís Grimsdóttir, Doris Lessing og mange andre av mine favoritter skal jeg sikkert lese også i 2013, men blogger ikke om dem her.

Men enda er jeg ikke helt sikkert hva jeg skal lese neste år, planlegger jeg gjerne hva skal skje i bloggen min og hva skal jeg skrive her. Her er noen av planene mine:

1) Jeg skal å oppdatere bloggen min minst 2 ganger i uka. Jeg prøver å skrive en gang i uka på finsk og en gang i uka på norsk.

2) Jeg skal begynne 3 nye kategorier. Jeg skal fortsette å skrive om finske bøker og forfattere, men jeg skal også begynne å skrive mer om finsk språk, litterære steder i Helsinki og finske bokblogger.

3) Selvfølgelig skal jeg skrive om alle disse temaene også på finsk; norske bøker og forfattere, norsk språk, litterære steder i Oslo og norske bokblogger.

4) Jeg vil også lese mer norske bokblogger og kommentere i dem oftere. Finske bokblogger leser jeg allerede veldig ofte, men jeg kunne kanskje kommentere litt oftere.

5) Og selvfølgelig: Jeg håper at i 2013 lærer jeg å lese og skrive norsk mye fortere og mer flytende. Jeg må si at enda jeg har bodd i Norge i over 5 år, er jeg litt redd for å skrive norsk på bloggen, fordi jeg føler at jeg ikke kan uttrykke meg så bra som jeg ønsker. Men håpentligvis etter første år med norsk blogg, blir det lettere å skrive på norsk og jeg klarer å uttrykke meg bedre og mer eksakt.

Alt i alt, er jeg veldig spent på å begynne 2013 og spent på å se hva  som kommer til å skje i bloggen min og andre norske og finske bokbloggene!

9 thoughts on “Hva skjer på bloggen min i 2013?

 1. Oikein mukavat suunnitelmat, ja kivaa, että kielistäkin tulee uusi teema! Ja varmasti norjaksi kirjoittaminen nopeutuu, jos kerran viikossa meinaat postata. Hienoa. Hauska kuulla, että aiot myöa nostaa esiin norjalaisia kirjablogeja

 2. Stor stas med andre bloggere som har Margaret Atwood som favoritt! Så synd at du ikke vil blogge om bøkene hennes, men man må jo selvfølgelig prioritere 🙂 Jeg synes forresten at du skriver veldig godt norsk allerede, mye bedre enn mange nordmenn, så der tror jeg trygt at du kan ha store ambisjoner for videre utvikling!

  • Velkommen til bloggen min Line og tusen takk! 😀 Godt å høre at norsken min er ikke så dårlig.

   I hvertfall akkurat nå prøver jeg å konsentrere bare norske og finske bøker her i bloggen min. Vet ikke, kanskje en dag føler jeg at jeg bare MÅ skrive litt om Atwood også… 😉

 3. Moi, olisko sulla suositella mulle jotain norjankielistä luettavaa? Mulla on vähän hukassa, että mitä lähtisi etsimään. Ei ole pakko olla norjalainen alkuperältään, vaan käännöksetkin käy. Ja mielellään jotain kevyempää ja lastenkirjatkin on OK. Kielitaito on mulla sillä tasolla, että pystyn lukemaan bokmåliksi Erlend Loen aikuisten kirjoja jotenkuten.

  • Siis haluaisit lukea kirjoja norjaksi? Olisinkin suositellut just jotain Erlend Loen kirjaa, koska ne on aika helppolukuista ja selkeää tekstiä. Muita vois olla vaikka Jostein Gaarderin “Appelsinpiken”, Johan Harstadin “Ambulanse”, Tove Nilsenin “Lystreise” tai Anne B. Ragden “Berlinerpoplene”.

   Lastenkirjoista tietenkin kaikki Thorbjørn Egnerin kirjat (ensimmäinen itse norjaksi lukemani kirja oli “Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen”) ja vaikka André Bjerkin ihanan hassu runokirja “Morovers”.

   Toivottavasti tästä oli apua! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.