Generelt / Yleistä

Velkommen! Tervetuloa!

Foto/Kuva: Reeta / Les! Lue!


Velkommen til min nye blogg! Tervetuloa upouuteen blogiini!

Jeg er en 33 år gammel finsk kvinne som bor i Oslo og en stor del av identiteten min er at jeg er en leser. Seks år skrevet jeg min finsk/engelsk ”Kertomus jatkuu” –litteraturblogg. Endelig bestemte jeg å begynne å lese og skrive mer på norsk og derfor er det på tide å starte en ny blogg også. ”Les! Lue!” skal bli en tospråklig litteraturblogg som handler om finsk og norsk litteratur. Om norsk litteratur skriver jeg på finsk og om finsk litteratur på norsk. Jeg skal også samle hit korte introduksjoner om finske og norske forfattere og prøve å bygge et slags bro mellom finske og norske bokblogger. Nærmere introduksjon om meg og bloggen min finner du her: “Hva er Les! Lue!

Olen 33-vuotias suomalainen Oslossa asuva nainen ja identiteetiltäni ennen kaikkea lukija. Kirjoitin noin kuuden vuoden ajan vanhaa ”Kertomus jatkuu” -kirjallisuusblogiani, jossa käsittelin kirjallisuutta laidasta laitaan. Vähitellen syntyi halu rajata blogini aihetta jotenkin ja koska vanhan blogialustan kanssa tuli ongelmia, päätin aloittaa puhtaalta pöydältä ja aukaista täysin uuden ”Les! Lue!” -blogin. ”Les! Lue!” tulee olemaan kaksikielinen kirjallisuusblogi, jossa keskityn ennen kaikkea norjalaiseen ja suomalaiseen kirjallisuuteen. Tulen kirjoittamaan norjalaisesta kirjallisuudesta suomeksi ja suomalaisesta kirjallisuudesta norjaksi. Tulen kokoamaan blogiin myös lyhyitä kirjailijaesittelyjä ja ehkä jopa rakentamaan jonkinlaista siltaa norjalaisten ja suomalaisten kirjallisuusblogien välille. Blogin tarkemman esittelyn löydät täältä: ”Mikä on Les! Lue!

Kommentarer er hjertelig velkommen! Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita!

Klem, halaus,

Reeta

12 thoughts on “Velkommen! Tervetuloa!

 1. Hyvältä vaikuttaa sun uusi blogi kun täällä surfailin! Hyvä Reeta!! Oikein mainiota Aleksis Kiven päivää tätäkin kautta!

 2. Kiitos Tuuti! Ja tervetuloa! 🙂 Ei ollut ihan sattumaa, että avasin blogin Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä! Muistan ainakin helposti milloin blogilla on synttärit.

 3. Kiitos Taina! 🙂 Ja arvaas mitä, “lue” on ilmeisesti joku taipunut muoto ranskan sanasta “lire”, joka sekin tarkottaa lukemista! Ja “les”, no sehän on sellainen monikko, les livres = kirjat. Tai jotain. (Nim. Yksi kurssi ranskaa lukiossa ja sama kurssi uudelleen yliopistossa.) Hmm… tännehän ryntää nyt sitten kaikki ranskalaiset ihan innoissaan, voi raukat.

 4. Hei Reeta, hieno ja kiinnostava on uusi blogisi ja samalla pääsee tutustumaan norjalaiseen kirjallisuuteen. Mahtava juttu! Toivottavasti saan tämän kommenttini menemään läpi. Minulla on ollut wordpressin kanssa joskus ongelmia s-postini takia…

 5. Hei Sara! Sieltä se löytyi roskakorista, argh! Täytyy tarkistaa toi roskis säännöllisesti. Tässä saattaa olla myös joku sellainen typerä systeemi, että uuden kommentoijan eka kommentti pitää hyväksyä, mut seuraavat ohjelma hyväksyy automaattisesti, en tiedä. Mutta nyt pitäisi kyllä onnistua kommentointi myös ilman sähkopostiosoitetta, ihan anonyyminäkin, jos joku haluaa!

  Niin ja kiva, jos vaikuttaa kiinnostavalta blogilta! Tervetuloa pian uudestaan! 😀

 6. Onpas hienoa, että aloitit blogin. Täällä onkin aivan erilainen tunnelma kuin vanhassa. Mukava, että löysin tänne. Tulen mieluusti uudelleen. Kiinnostava ajatus on myös pitää kaksikielistä blogia. Onnea uuden blogin aloitukseen!

 7. Tervetuloa Valkoinen kirahvi ja kiitos! 🙂 En tosin usko, että tän blogin tunnelma tulee ihan kamalasti eroamaan vanhasta.

  Tästä on kyllä tarkoitus tulla vähän enemmän sellainen info-blogi ja siksi aion kirjoittaa säännöllisesti noita kirjailijaesittelyjäkin. Netistä ei nimittäin löydy kovin paljon tietoa norjalaisesta kirjallisuudesta suomeksi tai suomalaisesta norjaksi. Joten ajattelin sitten kattaa molemmat teemat tällä blogillani! 😉

  Vaikka aluksi ajattelin, että onpas blogin kirjoittaminen nyt helppoa, kun olen rajannut teemaa näin näppärästi, mutta nyt on alkanut tuntua, että tämä teema on silti aivan valtavan laaja ja kyllä tästä tulee juttua riittämään enemmän kuin ehdin kirjoittaa! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.